Ongehoorde Verhalen

Hoofdstuk 2

In een 8 weken-durende briefwisselingen maken Eva, Myron en Veerle contact met een -voor hen- onbekend iemand. De verhalen verkennen verbinding tussen mensen in verschillende gemeenschappen.

De audio-portretten uit Hoofdstuk 1 beluister je hier.

Eva

Ik geniet van het leven. En ik geniet van het leven te leven.”

“Ik geniet van de eerste ochtenden in de lente, waarbij de fluitende vogels mijn wekker zijn. Ik geniet van de zonnestralen, die mijn huid verwarmen in de zomer. Ik geniet van de verkleurde bladeren aan de bomen in de herfst, die elke dag een ander levend kunstwerk creëren.

Ik geniet van de eerste voetstappen in de maagdelijke sneeuw in de winter. Ik geniet van verandering. Maar ook van de stiekeme omhelzingen met mijn ouders, omdat we de noodzaak voelen elkaar te troosten. Van de ontmoetingen met onbekenden, die mij nieuwe dingen leren in een tijd waarin het voelt alsof alles stil staat. Van de samenkomst van toevalligheden, die nieuwe dingen vormen.

Ik geniet van het leven. En ik geniet van het leven te leven.”

Eva Koopmans is ruimtelijk vormgever.

Myron

“Daarom ben ik de laatste tijd niet alleen bang, wat nog steeds helemaal oké is, maar ben ik bovenal compleet.”

Wanneer zoveel ineens en voor lange tijd niet meer kan, snijdt, schaaft en schuurt dat. Maar omdat alles waaraan je vasthield, plots viel, ontstond er een nieuwe ruimte volgepropt met nieuwe inzichten om te bewonderen.

Daarom ben ik de laatste tijd niet alleen bang, wat nog steeds helemaal oké is, maar ben ik bovenal compleet, en door en door, opvallend bewonderd.

Myron Hamming is stadsdichter van Groningen.

Veerle

“Hoe vind je het om een brief te lezen van iemand die je niet kent? Ik weet niet eens welke informatie je van mij gekregen hebt.”

“Ik vraag me af: hoe begin je een brief aan iemand die je (nog) niet kent, maar graag wil leren kennen en een beetje zal leren kennen omdat er is afgesproken dat jullie de komende weken een aantal brieven aan elkaar zullen schrijven?

Ik vind het spannend – leuk spannend – maar wel spannend…”

Veerle van Overloop is theatermaker.